“Een leerling of leraar met zelfdiscipline handelt vanuit het besef van zijn waarden; hij ziet in dat zijn gedrag een bijdrage levert aan zijn welzijn en het welzijn van andere mensen en handelt niet uit verlangen naar een beloning of uit angst voor straf.” (Marshall B. Rosenberg)

 

Workshop Geweldloze Communicatie en Onderwijs

Wil jij een andere (betere) manier van reageren op je leerlingen, collega’s en ouders, door meer verbinding te creëren en te ervaren, dan kan een workshop in Geweldloze Communicatie en Onderwijs behulpzaam zijn.  Vraag een workshop Geweldloze Communicatie en Onderwijs aan. Neem dan vrijblijvend Contact met me op.

workshop

Wie echt contact kan maken met z’n leerlingen heeft de sleutel in handen voor een voortvarend leerproces en een plezierige sfeer in de klas. Voor hogere leerprestaties, minder conflicten, betere relaties en meer zelfzorg. Alleen hoe doe je dat? Daarvoor biedt Geweldloze Communicatie inspiratie. Het is een gedachtegoed én een set vaardigheden om ieders leven te verrijken. Hoe kom je in je leerkracht te staan? Zodat je leerlingen en jij actief en geïnspireerd samen groeiende zijn. Hoe kun je ‘de mens’ zien achter de (‘probleem’)leerling die zijn opdracht niet op tijd inlevert, zit te eten in de les of rotzooi maakt. Tijdens de workshop leer je echt contact te maken met leerlingen en collega’s. Je leert je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoeftes.

Leer je leerling kennen. Maak verbinding met de leerling door vragen te stellen. Leer uiteraard als eerste zijn naam en ook zijn achtergrond, thuissituatie, hobbies. Geef feedback. Daarna ga je de leerling inspireren door enthousiast over je vak te zijn. Maak duidelijk wat je van hem verwacht. Vraag feedback. Besef ook dat jouw persoonlijkheidsdynamiek van invloed is op jouw leerling. Dit is mooi beschreven in het boekje van Berit Bergström (2006). Ieder kind verdient specifieke aandacht in opvoeding en onderwijs. Runa Förlag. ISBN 91-88298-79-5. Berit probeert elke leerling te begrijpen en te begeleiden, met respect voor ieders unieke wijze van zijn, vanuit haar kennis van Human Dynamics. Het begrijpen van waaruit dat ‘anders zijn’ ontstaat biedt tegelijkertijd een nieuw perspectief op ons handelen, waardoor onze leerlingen zoveel meer kansen krijgen voor hun eigen ontwikkeling.

 

Inhoud workshop over geweldloze communicatie en onderwijs:

Je leert de gereedschappen van Geweldloze Communicatie in te zetten tijdens het lesgeven en in gesprek met je collega’s.

  • Je gaat oefenen in feitelijk waarnemen, labels loslaten en leert oordelen scheiden van observaties.
  • Je kunt verwoorden wat er in je leeft.
  • Je kunt je empathisch inleven.
  • Je leert bij verschillen, agressie, concurrentie, oplossingen vinden die voor beiden werken.

Met als resultaat: Productieve interacties met leerlingen en collega’s.

 

Workshop aanvragen? Neem vrijblijvend Contact met me op.